Foredrag ved Ellen Braae om hvordan vi bedst passer på vores grønne kulturarv.
Ellen Braae er professor i landskabsarkitektur og planlægning ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Ellen Braae, der er uddannet arkitekt, har i mange år beskæftiget sig med kulturmiljøer og er senest aktuel med bogen ”Den grønne kulturarv. Værdier, udfordringer og metoder hos kommunale kulturarvsforvaltere”.
Hvordan bevarer og udvikler vi vores haver, parker, grønne byer og kulturarvslandskaber – den grønne kulturarv? Og hvorfor behandler vi dem på vidt forskellige præmisser, når de i virkeligheden har mange fælles udfordringer fx klimaforandringer?
Ellens forskningsinteresser knyttet sig til landskabsbaseret byudvikling. Det vil sige bevaring og transformation af byen og dens mange åbne rum og gerne i et samspil mellem fortid, nutid og fremtid. Fokus er derfor i særlig grad på kulturarv og klimatilpasning. Det indbefatter design og transformation i teori og praksis, kulturarv i almindelighed og ‘grøn kulturarv’ i særdeleshed, æstetik og økologi samt landskabsarkitektoniske værdier og virkemidler. Overordnet set arbejder Ellen med spørgsmålet om, hvordan vi kan højne kvaliteten af de byrum og landskaber, vi dagligt færdes i.
Foredraget arrangeres sammen med Bygningskulturforeningen i Lyngby-Taarbæk.
Foredraget er gratis for medlemmer af de to foreninger.
Billetpris 50 kr. for ikke-medlemmer.
Tilmelding senest den 28. februar 2022