Forstæderne har i hovedstadsområdets historie været forsømt. I sin nye bog ”Velfærds- og velstandsforstæder” trækker Henning Bro de lange linjer i forstadsdannelsen fra Slutningen af 1800-tallet og op gennem det 20. århundrede. Der er derefter fokus på de forstadsformer, der opstod i den proces.
De såkaldte velstandsforstæder opstod i et bredt bælte fra Østerbro i syd til Hørsholm i nord. Her blev store villaer og lejligheder det dominerede træk, mens industri og almene boliger næsten var fraværende.
Stik modsat velfærdforstaden, der voksede frem på Nordvest- og Vestegnen og ned langs Køge Bugt. Velfærdsforstaden afspejlede velfærdsstatens idégrundlag om økonomisk vækst, blandingsøkonomi og et udbygget velfærdssystem. Det var dermed en lokal samfundsmodel, hvor der var både industri og byerhverv, et udbygget system af offentlige institutioner og serviceydelser samt et blandet boligudbud. Men de to forstadsformer blev ikke de eneste i hovedstadsområdet. Kom og hør Henning Bro kaste lys over de forskellige mellemformer.
Pris: 50 kr. pr. person,
Medl. af Historisk-topografisk Selskab: Gratis
Køb billet HER
Lyngby Idrætsby, Lundtoftevej 58 A, indgang. ved svømmehal, mødelok 1, 2800 Kongens Lyngby