Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dyrehavsbakken i over 400 år

21. august 2023 kl. 16:00 - 18:00

Ifølge legenden, for den unge og uskyldige jomfru Kirsten Piil vild i Boveskoven i 1583. Det blev starten på en af de mest elskede københavnertraditioner gennem alle tider. Kildetiden ved Kirsten Piils Kilde.

Byhistorikeren Allan Mylius Thomsen, der fik Bakkens Oscar i 2012, fører os gennem den kongelige dyrehave, der blev etableret i 1669 af Frederik III som Stokkerup Dyrehave. Den udvidede Frederik V allerede i 1670 til Jægersborg Dyrehave. Her fik “skikkelige folk” fortsat lov til at komme og drikke af kilden ved kildetid omkring Sct. Hans. Omkring kilden voksede et lystigt kildemarked frem, der med tiden udviklede sig til den elskede Dyrehavsbakke.

Vi hører om Dyrehavens historie, og de mange små traktørsteder. Vi besøger kilden, og får historien om de hellige kilder. Så vandrer vi ind i verdens ældste forlystelsespark. Hører om fortidige forlystelser, gøglere og traditioner, der har overlevet i den grønne skov helt op til vore dage. Vi får historien om berømte bakkeskikkelser som Pjerrot, Miss Florens og ikke mindst den legendariske Professor Tribini.

Vi starter ved den Røde Port ved Klampenborg Station, Peter Lieps Vej 3, 2930 Klampenborg. Undervejs bliver der naturligvis tid til en forfriskning (for egen regning), og vi ender ved Friluftsscenen.

Arrangementet er gratis for medlemmer af Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune.

Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset deltagerantal. Tilmeld dig ved at klikke på nedenstående knap.

Detaljer

Dato:
21. august 2023
Tidspunkt:
16:00 - 18:00
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Historisk-Topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune
E-mail
kontakt@lyngbytaarbaekhistorie.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Røde Port Klampenborg
Peter Lieps Vej 3
Klampenborg, 2930 Danmark
+ Google Maps